Handige links
Gastenboek
Evenementen
Instellingen
  •   Cookie-instellingen

Assistent voor de rest van je leven?

Blog Assistent voor jouw leven

Assistent voor de rest van je leven?

26 januari 2020 om 15:44 in Testen
0 Reacties

In de kerstvakantie ontdekte ik dat ik een cadeautje kreeg van Google omdat ik daar een abonnement heb lopen. Ik kreeg van hen een Google Nest Mini cadeau. Leuk! dacht ik die wil ik wel hebben. Het leek mij wel handig thuis. De Google Nest Mini is een geluidsbox die verbonden is met het internet en de digitale assistent van Google. Wanneer je de assistent dan wat vraagt, krijg je (meestal) een antwoord van wat je hebt gevraagd. Je kunt bijvoorbeeld vragen of het gaat regenen, het geluid van een walvis, en verzin het maar. Via dit apparaat kan je tegenwoordig ook al met veel instanties contact opnemen. Ik kreeg het thuis en begon direct met testen.

Hey Google!

Wanneer je “Hey Google” gevolgd door de vraag roept registreert het apparaat dit en gaat op zoek naar het antwoord. Dit gaat niet altijd goed, ik probeerde een Duitstalig nummer af te laten spelen maar hij begreep me maar niet. Uiteindelijk lukte het door de vraag op een specifieke manier te stellen. Dat het apparaat op de woorden “Hey Google” reageert betekend dat het ding constant ‘luistert’ of deze woorden gezegd worden. Op internet was een tijd terug te lezen dat deze apparaten meer opnemen dan alleen de vraag, en dat medewerkers van Google deze audiofragmenten moesten na luisteren om de assistent beter te maken. Je wilt niet weten wat ze allemaal hoorden. U begrijpt dat ik eerst even checkte of dit nog steeds zo was. In verband met de AVG (privacywet) en dat ze terecht waren gewezen dat dit niet mocht hebben ze dit ‘afluisteren’ gestaakt. Dus dan kon het apparaat wel even in de huiskamer blijven zolang ik aan het testen was. Op een gegeven moment merkte ik dat ik bij de gevoeligere dingen die ik zei een wat vervelend gevoel kreeg. Wat als Google dit hoorde, moest ik het apparaat niet even uitzetten? Er zat wel een knopje op om de microfoon uit te zetten maar ja, dan moest je die daarna weer aan zetten. Zal je net zien dat ik net de assistent nodig ben terwijl de microfoon uit staat. Mijn vrouw was er al snel klaar mee en draaide de assistent digitaal de nek om. Hup, de stekker uit het stopcontact.

God als jouw assistent

Het grappige was dat ik begon na te denken over hoe God bij ons is. We hoeven God maar te vragen en Hij antwoord ons. Niet altijd het antwoord wat wij willen, en niet altijd even goed hoorbaar / voelbaar, maar God doet het wel! En God luistert altijd. We kunnen er ons voor af proberen te sluiten, maar uitzetten kunnen we God niet. Gelukkig maar. God antwoord niet zomaar iets, Hij antwoord wat voor ons het beste is. We hoeven God niet beter te maken, maar we kunnen God wel beter leren begrijpen. In zekere zin werkt God dus net andersom. Bij het apparaat wordt het apparaat beter gemaakt om ons beter te begrijpen. Maar God kent ons al helemaal, lees maar in Psalm 139. Wij mogen Hem steeds beter leren kennen.  Bij Hem is het vertrouwd. Bij Hem is alles veilig. Hij wil jou graag helpen en staat ook dit jaar weer volledig voor jou klaar.

Google wil onze data leren kennen, maar God gaat het alleen maar om jou!  Mag Hij (ook) dit jaar jouw assistent / leiding zijn in jouw leven? Ik bid jou toe dat jij dit jaar dichter bij Hem mag komen.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind je van deze blog? Laat je reactie achterx
  Cookie-instellingen
Wilt u er ook een?
Geloven Enzo maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om de website steeds verder te verbeteren en voor bijv. modereren van ons gastenboek. Klik op de groene knop om alles te accepteren. U kunt uw voorkeuren instellen door op ' instellingen wijzigen' te klikken.
Lees ons cookiebeleid
                       Ik ga akkoord
                       Instellingen wijzigen