Handige links
Gastenboek
Evenementen
Instellingen
  •   Cookie-instellingen

Gods gerechtigheid of die van de wereld?

Vind jouw rust bij God
Jezus Heerst!

Gods gerechtigheid of die van de wereld?

16 mei 2020 om 14:53 in Woorden van God
0 Reacties

We leven momenteel in een rare tijd. Een tijd van veel onduidelijkheid en angst bij veel mensen. En dat allemaal door een virus, het coronavirus.  En of het virus nou uit een lab is ontsnapt of niet, feit is wel dat de hele wereld er mee te maken heeft op dit moment. Het ene land zit nog in lockdown en het andere krijgt weer wat vrijheid terug. Hoewel, vrijheid?  Israël wil alle auto’s gaan voorzien van trackers zodat men kan zien waar ze rijden, en ze denken er over om eerst ook maar de kinderen ervan te voorzien. Handig toch? En dan heb ik niet over alle andere berichten die ik in de media lees. Er gebeurd momenteel heel veel. En net wanneer je denkt dat je het weer een beetje begrijpt, wordt het weer allemaal veranderd.

Een filmpje over het virus door een longarts, wat ik persoonlijk een heel goed filmpje vind, hij vraagt zich af wat er nou allemaal gaande is, wordt verwijderd door facebook van het platform. Andere media maken hem uit voor doemdenker, en zo kan ik nog wel even doorgaan. De longarts is daarom van de Social Media afgegaan. Zo sociaal is deze media dus ook niet meer. Ik vind dit onrechtvaardig, zo worden mensen dus monddood gemaakt. Het kan mij soms heel erg aangrijpen als ik zie wat deze tijd met zoveel mensen doet.

Vanmorgen las ik samen met mijn vrouw een stukje uit een boekje wat wij weer kregen van een oud vrouwtje uit onze kerk. Een bijzondere vrouw en zij vertelde dat God haar vertelde dat ze dit boekje aan ons moest geven. Het vrouwtje leeft al niet meer, maar oh wat is het een bijzonder boekje. Het is geschreven door 2 vrouwen die bijzondere woorden van God kregen en deze met iedereen wilden delen. Het stukje van vanmorgen vind ik zo goed bij deze tijd passen! Ik geloof dat dit ook voor deze tijd is en daarom deel ik het met jullie via deze blog.

Het stukje wat wij vanmorgen hebben gelezen:

Eerst het geestelijke

Wat kan ik tegen je zeggen? Je hart is verscheurd. Bedenk dan: ‘Hij geneest de gebrokenen van hart’. Voel slechts de zachte aanraking van Mijn handen als Ik je wonden verbind.

Je bent beiden zeer bevoorrecht. Ik maak je deelgenoot van Mijn plannen en geheimen en openbaar je Mijn bedoelingen, terwijl er zovelen zijn, die tastend hun weg moeten gaan. Probeer rust te vinden in deze woorden: ‘Zoek eerst het Koninkrijk Gods en Zijn gerechtigheid en al deze dingen zullen u bovendien geschonken worden’. En span je niet in voor die dingen, maar strek je onvermoeid uit naar dat, wat van Mijn koninkrijk is.

Voor jullie stervelingen klinkt dat vreemd, je bent geneigd te denken, dat de stoffelijke dingen eerst komen en dat je dan pas in de kennis van de geestelijke dingen kunt groeien. Maar zo gaat het er in Mijn koninkrijk niet aan toe. De geestelijke dingen komen eerst en daarna de stoffelijke. Wil je het stoffelijke verkrijgen, dan moet je je dubbel inspannen om het geestelijke te verwerven.

Uit: Jezus Spreekt (deel 1), er is ook nog een 2e deel verkrijgbaar

Hier zegt God zo mooi dat Hij bij diegene is met een verscheurd hart, met pijn, die eenzaam zijn. Wanneer wij denken dat onze dierbaren alleen zijn, zoals mijn lieve oma alleen in het verzorgingshuis op haar kamer zit, mogen we weten dat ze juist niet alleen is. God is bij deze mensen en troost hen. Mijn lieve oma is daar niet alleen, God is bij haar in deze tijd. En Hij is ook bij ons. Hij zegt dat wij zeer bevoorrecht zijn daardoor en Hij een plan met ons leven heeft.  En Hij wil ons laten weten wat Zijn plan is waaraan wij mogen meewerken.

Hij zegt ook dat er velen zijn die tastend hun weg moeten gaan. Ik denk dan aan al die mensen die op dit moment op zoek zijn naar wat nou goed is in deze tijd, wat ze moeten doen, hoe ze deze tijd doorkomen en wat nou nog rechtvaardig is. Mensen die angstig rondlopen en niet meer weten hoe ze het moeten hebben. En dan zegt God: ‘Probeer rust te vinden’. En dan geeft God de woorden door waarin wij die rust kunnen vinden:

Zoek eerst het Koninkrijk Gods en Zijn gerechtigheid en al deze dingen zullen u bovendien geschonken worden. En span je niet in voor die dingen, maar strek je onvermoeid uit naar dat, wat van Mijn koninkrijk is.

Hoe gaaf is dat! Goed roept ons op om rustig te worden en de rust te zoeken bij Hem. Zijn koninkrijk is daar waar Hij regeert.  Je kunt je zorgen maken over morgen, wat heb ik dan te eten, wat heb ik dan om aan te trekken, hoe kom ik morgen door? En God zegt dan strek je uit naar Mij en ik zal ze je geven, ik zal zorgen dat het goedkomt. Dus ga niet bezig het stoffelijke maar met het geestelijke. Als je eerst bezig gaat met de dagelijkse dingen heb je daar dus veel meer werk aan, en God wil je je geven! Als je jezelf maar uitstrekt naar Hem.  Hij wil voor jou zorgen, net zoals Hij dat altijd voor mij heeft gedaan en nog steeds doet! Ik kan er hele verhalen over schrijven, en dat ben ik ook van plan.

Ik geloof dat ik die dingen die God voor mij heeft gedaan niet voor mezelf moet houden, maar mag delen om jullie te bemoedigen. Daarom heb ik op een gegeven moment deze website opgezet. En ik laat me niet bang maken door wie dan ook. De wereld veranderd, maar mijn God veranderd niet.

Ik heb inmiddels ook een kanaal gemaakt op Telegram, een goede gratis dienst zoals Whatsapp maar dan veiliger. Ik post berichten in die ik op mijn website heb gezet, polls, getuigenissen en nog veel meer. Mocht facebook mijn berichten verwijderen of mijn blokkeren omdat ze denken dat ze alles in de hand kunnen houden dan hebben ze het mis. God is niet te stoppen, en ik stop ook niet. Het kanaal is te vinden via deze link:  https://t.me/gelovenenzo. Deze is te volgen door de app van Telegram te installeren op de mobiel of door het programma van Telegram te installeren op de computer.

Ik ben rustig en niet bang, want ik weet dat God mijn God is, dat Hij alles in Zijn hand heeft en voor mij zorgt. Dat heeft Hij mijn hele leven al gedaan.

Heb jij die rust ook? Voel je vrij om op deze blog te reageren als meer informatie wilt hebben of als je God nog niet kent als jouw redder en vriend en je heel graag Zijn rust wilt ontvangen in jouw leven. Hij is er ook voor jou!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind je van deze blog? Laat je reactie achterx
  Cookie-instellingen
Wilt u er ook een?
Geloven Enzo maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om de website steeds verder te verbeteren en voor bijv. modereren van ons gastenboek. Klik op de groene knop om alles te accepteren. U kunt uw voorkeuren instellen door op ' instellingen wijzigen' te klikken.
Lees ons cookiebeleid
                       Ik ga akkoord
                       Instellingen wijzigen